Pentru-că tot a fost săptămâna altfel, Academia de Fotbal Sport Team s-a gândit să dedice un gând sincer unui altfel de 12, un 12 special.

Toţi jucătorii îşi doresc să joace pe stadioane cu ultraşii care ocupă peluza până la refuz, acei oameni care fac din fotbal un sport special, acei oameni care creează o atmosferă care te duce în altă lume.

Cu toţii am văzut derby-ul 12, Liverpool-Dortmund, dar şi derby-urile din România, unde 12-le este de foarte multe ori peste nivelul aşteptărilor, împingând echipele de la spate către victorie.

Indiferent de experienţa jucătorului, 12-le te face întotdeauna să crezi că nimic nu este imposibil, dar până să ajungi să interacţionezi cu 12-le de pe marile stadioane, în timpul junioratului cine este 12-le?

În mod surprinzător, în timpul junioratului avem parte de cel mai fierbinte public, cei mai tari ultraşi, dar de foarte multe ori nu ne dăm seama.

Da ! Acel public este format din părinţii, rudele şi prietenii jucătorilor şi ai antrenorilor, acei oameni care sunt alături de persoanele din club zi de zi, oamenii care te ajută să treci peste orice obstacol.

Acei oameni alături de care ai crescut ! Da, încă din cadrul junioratului avem imnul “You’ll never walk alone”, acel cântec superb care poate fi aplicat în acest caz şi la propriu şi la figurat.

12-le din timpul junioratului este alături de tine încă din perioada în care abia înveţi să mergi, încă din perioada în care calci pentru prima dată pe terenul de fotbal şi simţi mirosul gazonului, acele persoane care te-au privit cum ai crescut, acele persoane care mereu au fost sprijinul tău. Deci ? Niciodată nu ai fost singur !

Chiar dacă nu au coregrafii spectaculoase, fumigene, zeci de cântece compuse pentru echipă, 12-le echipelor de juniori este la fel ca şi 12-le de pe marile stadioane, trup şi suflet alături de jucător, uneori chiar mai fierbinte. Şi cine ar vrea să supere acest 12? Să fim serioşi, cine ar putea sta în faţa unei mame furioase?

Academia de Fotbal Sport Team vrea să îi mulţumească 12-lui care este întotdeauna alături de echipă, un altfel de 12, care face o atmosferă ce ne face să ne simţim ca pe marile stadioane.