Antrenorii Academiei Sport Team au facut deplasarea la Udinese in perioada 08-12.02.2015 pentru a participa la un curs de perfectionare si in acelasi timp la un schimb de experiente la echipa din Il Calcio, in urma unei invitatii primite din partea clubului Italian.

S-au integrat foarte repede in cadrul Academiei Udinese Calcio, acolo unde, staff-ul Italian a oferit tot suportul pentru ca acest proiect sa aiba efecte intemeiate si demne de urmat.

Constantin Giurescu, seful centrului de copii si juniori al Academiei de Fotbal Sport Team din Bucuresti impartaseste cateva idei din deplasarea la Udinese:  “Consider ca acest proiect trebuie dezvoltat, iar aceste colaborari vor conduce doar la rezultate pozitive. Modul de perfectionare este un aspect foarte important , iar noi antrenorii trebuie sa intelegem ca aceste schimburi de experiente sunt elementele necesare pentru a parcurge acest proces. O cariera de antrenor inseamna mai mult decat asezarea a 11 jucatori in teren, inseamna o tactica bine pusa la punct, o metodologie bine dezvoltata, o mentalitate si o motivatie care trebuie transmisa jucatorilor, cu o atitudine proactiva, multa munca si perseverenta poti ajunge un antrenor de top in Europa.”

Alaturi de el au mai facut parte din delegatie printre altii si coordonatorul centrului de copii si juniori, Gheorghe Marculescu, tanarul antrenor Stefan Toma sau Sorin Dumea.